Pinsa – Saska Kępa – Francuska 6

PINSA na Francuskiej jest pierwszym w Polsce miejscem serwującym Pinsę.

Właściciele lokalu mają wyłączność na sprzedaż tego produktu.

Włoskie specjały można zjeść w restauracji, w stylowo urządzonym wnętrzu lub zamówić na wynos.

Możemy się spodziewać, że wkrótce w Warszawie pojawią się kolejne miejsca serwujące ten włoski przysmak.

Czym Pinsa różni się od znanej wszystkim pizzy?

Zawiera mniej tłuszczu i jest lekkostrawna.

Ciasto ma w składzie mniej oliwy z oliwek, więcej wody i powstaje ze specjalnej mieszanki najwyższej jakości mąk (ryżowej, sojowej i pszennej) sprowadzanej z Włoch.

Wszystkie użyte składniki są wolne od GMO.

Na Francuskiej będzie można spróbować Pinsy w 16 smakach – zarówno w wersji wytrawnej (wśród dodatków m.in. włoskie szynki, sery, owoce morza), jak i na słodko.

Tradycjonaliści w menu znajdą, m.in. BASILICO – mozzarella, sos pomidorowy i świeża bazylia.

Bardziej wymagający na pewno zechcą spróbować wersji PINSA CON POLIPO – grillowana ośmiornica, świeża rukola, sałata karbowana, pomidorki cherry, sos czosnkowo-cytrynowy.

Na najmłodszych będzie natomiast czekać CIOCCOLATO – mozzarella, nutella, banan, wiórki kokosowe.

Lokal na Francuskiej, to nie tylko Pinsa.

Smakosze włoskiej kuchni będą mogli spróbować ARANCINI, (ryżowe kulki z gorącym nadzieniem podawanych w chrupiącej panierce),

FRITTO MISTO (owoce morza w panierce podawane z cytryną i pikantnym sosem koktajlowym lub sosem czosnkowo-limonkowym), a na deser zjeść sycylijskie CANNOLI, czyli chrupiące rurki z kremem ricotta z dodatkami.

Zapraszamy na Francuską 6 pierwsza Pinsa w Polsce