TAK POWSTAJE NASZA PINSA

Specjalna mąka

Wyjątkowość naszego ciasta wynika z zastosowania specjalnej mieszanki mąki:

Mąka pszenna bardzo wysokiej jakości, która pozwala na długi proces naturalnego wyrastania i pozwala osiągnąć wysoki poziom zawartości wody w produkcie.

Mąka sojowa, pochodzenia w 100% roślinnego, która sprawia, że produkt Pinsa jest chrupki i kruchy.

Mąka ryżowa, która pozwala zatrzymać więcej wody w środku produktu w fazie pieczenia i uzyskać ciasto chrupiące z zewnątrz a miękkie w środku („rozpływające się w ustach”)

Suszony zakwas chlebowy, który podnosi walory smakowe Pinsa nadając ciastu dawny naturalny smak. Gwarantujemy, że wszystkie zastosowane surowce są wolne od GMO


Wyjątkowa technologia

Technologia przygotowywania ciasta przewiduje użycie znacznie mniejszej ilości oliwy w porównaniu do tradycyjnej pizzy, a przede wszystkim zawiera dużo wody w cieście, która obniża poziom kalorii produktu (najbardziej kalorycznym składnikiem ciasta na pizzę jest mąka).

W związku z tym otrzymujemy produkt o bardzo niskiej zawartości tłuszczu, bardzo nisko kaloryczny i bardzo lekkostrawny.


telephone

+ 48 733 323 233